ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Standard

Έκθεση Ζωγραφικής του 1ου Νηπιαγωγείου Παλαιοκάστρου«ΠΟΛΥΧΡΩΜΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ ΤΩΝ ΑΒΟΡΙΓΙΝΩΝ»Τα παιδιά του 1ου Νηπιαγωγείου Παλαιοκάστρου παρουσίασαν μια έκθεση ζωγραφικής στο χώρο του Δημαρχείου Ωραιοκάστρου η οποία  ξεκίνησε την Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014.

Τα έργα των παιδιών έγιναν στα πλαίσια του πολιτιστικού προγράμματος «Πολύχρωμες διαδρομές ανάμεσα στους μεγάλους ζωγράφους και τη ζωγραφική των Αβορίγινων» που υλοποίησαν με τη νηπιαγωγό τους Κουτσανοπούλου Μαρία.

Klee, Kandinsky, Klimt, Ακριθάκης, Ξενάκης

Πέντε μεγάλοι ζωγράφοι με μια ιδιαίτερη εκφραστική γλώσσα. Χρησιμοποιούν στα έργα τους σχήματα, σύμβολα αρχαίων λαών, ιερογλυφικά και εικόνες από τον κόσμο των παιδιών.

Από την άλλη, οι αυτόχθονες Αυστραλοί Αβορίγινες, ένας λαός που έγραψε και συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία μέσα από μία μοναδική τέχνη που είναι ο πρόδρομος της σύγχρονης τέχνης. Τα έργα ζωγραφικής τους, θυμίζουν μεγάλες συνθέσεις μωσαϊκού από διακεκομμένα μοτίβα, με σύμβολα και σχέδια που έχουν κληρονομήσει από τους προγόνους τους.

Τα παιδιά συνδυάζοντας όλα τα παραπάνω με οδηγό τα πινέλα και τη φαντασία τους, μας ταξιδεύουν στον κόσμο των χρωμάτων και της έμπνευσης με το δικό τους μοναδικό τρόπο.

«ΟΤΑΝ ΤΑ ΠΙΝΕΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΙΚΡΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΤΕ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΓΑ»
imgp1651
imgp1659
imgp1654
%cf%84%ce%b5%ce%bb%ce%b5%cf%85%cf%84%ce%b1%ce%b9%ce%b5%cf%82-%cf%86%cf%89%cf%84%ce%bf%ce%b3%cf%81%ce%b1%cf%86%ce%b9%ce%b5%cf%82-578

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s